Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice Araucaria araucana - vel. 75-80 cm | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice Araucaria araucana - vel. 75-80 cm

 
 
Konečná cena:
4.500 Kč / ks
Cena v cizí měně:
193,97 Euro
Množství:
1 ks
Termín dodání:
skladem
Počet sazenic v balení:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici velikosti 75-80  cm pouze osobní převzetí 

 

 

Popis

Araucaria araucana „blahočet chillský“ původně pocházející jak sám název napovídá z Chille, je rostlina nápadného exotického vzrůstu s větvemi připomínajícími opičí ocásky. Trojhranné nebo oválné lesklé stálezelené listy – jehlice jsou hustě okolo větví. U vitálních rostlin přiroste ročně jedno patro. Araucaria sice vypadá jako jehličnatý strom, ale ve skutečnosti je to neopadavý listnáč, který je raritou a u nás se pěstuje jako okrasná exotická dřevina. Mrazuodolnost rostliny je až do -23°C.

 

Výška rostliny

Araucaria araucana je strom dorůstající v dospělosti ve své domovině výšky 30 - 40 m. V našich klimatických podmínkách kolem 10 m.

 

Nároky

Dobře drenážovaná, ale stále mírně vlhká půda. Mladým rostlinám se nejlépe daří v polostínu. Koruny už od mládí chraňte před zimním sluncem, např. zabalením do netkané textilie, atd. Nastelte okolí kořenů mulčem, ale nezasypte místo nasazení kmene. Substrát - propustný s příměsí rašeliny. Výsadba do volné půdy 3 - 4 rokem.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist