Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

řízek Brugmansia Salmon perfektion - Andělská trumpeta | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

řízek Brugmansia Salmon perfektion - Andělská trumpeta

Brugmansia Salmon perfektion

Brugmansia Salmon perfektion

 
 
Konečná cena:
50 Kč / ks
Cena v cizí měně:
2,16 Euro
Množství:
3 ks
Termín dodání:
skladem
Počet sazenic v balení:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje čerstvý řízek vel. cca 10 - 12 cm

 

 

Popis

Brugmansia Salmon perfektion – je odolný okrasný keř s nádhernými, velkými, sladce vonícími květy, který se původně vyskytuje v jihovýchodní Brazílii. V našich podmínkách se pěstuje jako přenosná okrasná rostlina, která kvete od června do října. Celá rostlina je jedovatá.

 

Výška keře 

se může pohybovat 1,5 - 3 m.

 

Květy 

jsou mimořádně krásné, výrazné lososové barvy, okolo 22 cm dlouhé, převislé, jako by dva zasazené do sebe, tvarem připomínající trumpetku s plným, zvlněným středem, proto též český název keře „Andělská trumpeta“.

 

Nároky

Tento keř nemá speciální požadavky na zeminu, ale bude se mu dařit na plném slunci, nebo v polostínu v půdách, které mají vyšší obsah fosforu a nižší obsah dusíku. U tohoto keře nesmíme zapomínat na pravidelnou zálivku. Nesnáší mráz a proto jej před příchodem mrazů uklidíme do světlé, chladné, ale bezmrazé místnosti. Přesazuje se do běžně dostupného zahradnického substrátu. V případě nedostatku místa můžeme rostlinu i hluboce seříznout. Během zimních měsíců rostlinu zaléváme minimálně, ale nehnojíme. Na jaře řezem upravíme tvar, rostlinu přesadíme a začneme vydatně přihnojovat. Po přenesení ven začneme  zvykat na přímé sluneční světlo. Zpočátku roku doporučuji hnojit spíše hnojivem na nárůst zelené hmoty s vyšším obsahem dusíku (např. Kristalon start), od června je pak vhodné spíše hnojivo na kvetení (např. Kristalon plod a květ).

 

Zakořenění

Pro spolehlivé zakořenění namočte spodní část řízku do vody a na tuto část naneste práškový zakořeňovací stimulátor. Poté jej do ¾ zasaďte do kokosového substrátu cocopres (je vzdušný, lehký a běžně dostupný). Substrát udržujte lehce vlhký, ale nesmí být přemokřený. Řízky Brugmansií zakoření do 2 - 3 týdnů, při teplotě nad 20 °C.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist